top of page

ІРЛАНДСЬКІ ЛЕГЕНДИ, КЛЕВЕР, ЛЕПРЕКОНИ І ... СИРОП БЕЙЛІС

Довга історія Ірландії наповнена стародавнім фольклором. Давні ірландські суспільства, друїди і кельти, вірили в силу магії, і багато з цих вірувань трансформувалися в сучасні легенди, які розповідають по всьому світу. Багато хто в дитинстві захоплювався ірландськими легендами, де досить часто згадуються феї, лепрекони і конюшина, наділена магічними властивостями, і ці історії додають Ірландії таємничості і привабливості.

Лепрекони, ймовірно, найвідоміший вид чарівних істот, що мешкають в Ірландії. Вони з'являються в ірландських легендах, де лепрекони люблять збирати золото, яке вони зберігають в горщику і ховають в кінці веселки. Якщо людина зловить лепрекона, той повинен виконати три його бажання, щоб звільнитися.

Три зелених листка трилисника – це щось більше, ніж неофіційний символ Ірландії. Трилисник має важливе значення для більшості історичних культур Ірландії. Друїди вірили, що трилисник є священною рослиною, здатною відганяти зло. Кельти вважали, що, завдяки своїм трьом листам у вигляді серця, трилисник володіє містичними властивостями. А ще деякі християни вірили, що трилисник має особливе значення, оскільки три його листи символізують Святу Трійцю.

Трилисник міцно увійшов у свідомість ірландського народу, як символ Ірландії. А день святого Патрика (який не за горами) в Ірландії — улюблене народне свято. Все надягають зелений одяг, на якому красується трилисник або приколюють листочок-прикрасу і п'ють напої зі знаменитим лікером Бейліс.

Не тільки ірландці чули про лікері Бейліс. Солодкий ірландський вершковий лікер був створений в 1974 році і за кілька десятиліть став одним з найвідоміших лікарів в світі і протягом тривалого часу — найбільш продаваний з лікерів.

Лікер Бейліс швидко увійшов в моду, фактично давши старт на ринку новій групі напоїв – барним сиропам Бейліс. Сироп зі смаком лікеру Бейліс – це смак і аромат вершків, тягучий, томний, з ароматом віскі, ванілі і какао. Цей сироп з широким розмахом зарекомендував себе в барній індустрії і в кулінарії. Його додають в десерти, морозиво, йогурт, тістечко і печиво, заправляють фруктові салати. Він чудово сумісний з чаєм, кавою, гарячим шоколадом, молочними шийками і коктейлями.

Купіть сироп Бейліс в нашому інтернет-магазині, щоб спробувати його чарівний смак!

280 переглядів
bottom of page