top of page

ДИВОВИЖНІ ДЕСЕРТИ З СИРОПОМ КЛЕН

Сироп Клен цікаво відчувається в різних десертах і це буде для Вас відкриттям! Приємний аромат і солодкий смак будуть універсальними помічниками на кожній кухні.

БУЛОЧКИ З СИРОПОМ КЛЕН

Ароматні, ніжні, майже невагомі булочки! Спробуйте, буде дуже смачно!

Складові: борошно - 370 гр.; вершки (20%) - 80 мл.; вершкове масло - 40 гр.; дріжджі (сухі) - 2.5 ч. л.; молоко - 130 мл.; сироп Клен - 2 ст. л.; сіль - 5 гр.; цукор - 60 гр.; яйце куряче - 1 шт.

Приготування: замісити дріжджове тісто звичайним способом. У ємкість з тістом наливаємо тепле молоко з вершками, додаємо дріжджі і залишаємо хвилин на 5-10. Далі додаємо цукор, просіяне борошно, розм'якшене вершкове масло, сіль, яйце. Замішуємо тісто і даємо йому збільшитися в обсязі в 2-3 рази в теплому місці. Після перекладаємо тісто на стіл, добре вимішуємо, накриваємо плівкою, даємо відпочити хвилин 10-15. Ділимо на 18 рівних частин і формуємо кулі. Накриваємо плівкою і залишаємо хвилин на 10. Формуємо булочки в форму квіточок і перекладаємо на лист для випічки. Накриваємо плівкою і даємо тесту збільшитися в обсязі в 2 рази. Кулінарним пензлем змащуємо тісто сиропом Клен. Випікаємо булочки в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Дуже смачно!

КЕКС З СИРОПОМ КЛЕН

В основі кексу — класичний рецепт. Він елементарно простий у виконанні і виходить у всіх абсолютно, хто б не взявся за цю справу.

Складові: молоко - 120 гр.; борошно - 200 гр.; розпушувач тіста - 1 ч. л.; цукор - 200 гр.; вершкове масло - 120 гр.; сироп Клен; яйце куряче - 2 шт.

Приготування: вбити яйця в миску і збити міксером. Додати цукор і збивати міксером протягом 5 хвилин. У збиті яйця з цукром додати розтоплене вершкове масло, перемішати. Потім просіяти борошно з розпушувачем тіста. Перемішати і додати молоко. Перемішуємо тісто з молоком (консистенція тіста повинна бути такою, щоб воно стікало з ложки «стрічкою»). Перекладаємо тісто в форму для випічки, змащену олією. Випікати в розігрітій до 175 градусів духовці приблизно 40-45 хвилин.

Готовий кекс вийняти з духовки, дати охолонути. В охолодженому кексі зробити проколи шпажкою. Просочити кекс сиропом Клен. Посипати цукровою пудрою і прикрасити солодким лимоном. Кекс виходить смачним і надзвичайно ніжним. Смачного!

ПАНКЕЙКИ З СИРОПОМ КЛЕН

Порція теплих, симпатичних панкейків з солодкою поливкою — чудовий початок дня. Подайте їх до чашечки ранкової кави або чаю і гарний настрій буде радувати цілий день!

Складові: борошно - 10 ст. л.; ванільний цукор - за смаком; молоко - 200 мл.; розпушувач - 1 ч. л.; сироп Клен - за смаком; цукор - 2 ст. л.; яйця - 2 шт.

Приготування: змішайте 2 яйця і 200 мл. молока. Потім додайте 2 ст.л. цукру і ваніль. Збийте до однорідності. Додайте 10 ст. л. муки і розпушувач. Ретельно перемішайте. Тісто вийде середньої густоти. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям. На суху сковороду налийте тісто невеликим ополоником. Далі потрібно накрити кришкою, і смажити панкейки на середньому вогні. Перевертайте, коли верхня поверхня стане пористою, але при цьому буде ще вологою. Смажте млинці до рум'яності з двох сторін. Складайте готові панкейки башточкою на тарілці. Поливаємо зверху ароматним і солодким сиропом Клен. Смачного!

bottom of page