top of page

КРАЩИЙ СИРОП ДЛЯ ІДЕАЛЬНОЇ КАВИ

Кава — один з найпопулярніших напоїв нашого часу. Ще декілька десятків років тому її готували тільки за класичним рецептом, а сьогодні цей напій став дуже різноманітним завдяки різним добавкам.

Каву можна пити з молоком, прянощами, шоколадом, лимоном і навіть з сіллю. Але найпопулярнішими кавовими доповненнями вважаються сиропи, які здатні змінити звичний кавовий смак до невпізнаваності.

Сиропи для кави здатні розкрити багату гаму смаку і аромату міцного напою. Sweet Madam надає кавоманам величезний вибір — від традиційних шоколаду і карамелі до екзотичних фруктів і прянощів.

«Додати сироп?» Вас часто запитують в кав'ярні. Швидше за все, найчастіше ви відмовляєтеся. І лише тому, що не знаєте, яку з цих багатьох назв сиропів вибрати. Розібратися з цим питанням допоможе ця стаття.

КЛАСИФІКАЦІЯ СИРОПІВ

1. Ягідно-фруктові: апельсин, банан, вишня, груша, ківі, малина, манго, яблуко та інші.

НАЙПОПУЛЯРНІШІ СИРОПИ ДО КАВИ

Айріш крем. Цей сироп густий і тягучий, пом'якшуючий гіркоту натуральної кави. Основні нотки сиропу — ваніль і карамель, тому він робить напій більш ніжним і приємним.

Амарето. Цей сироп розташувався на вершині кавового топу. Легкий абрикосовий смак з нотками гіркого мигдалю роблять кавовий напій оригінальним і аристократичним.

Ваніль. Кава з ваніллю — класика сучасного кавового мистецтва. Солодкий смак ванілі робить напій легким і залишає приємний присмак.

Вишня. Фруктовий смак вишні відмінно доповнює каву і злегка забарвлює кавовий напій в приємний, бордовий колір.

Імбир. Кава з імбирним сиропом — злегка терпка і рівномірно солодка. Тому цей сироп імпонує любителям помірності в усьому.

Карамель. Цей сироп додають в каву дуже давно. Він надає напою солодкий і вершковий присмак, нейтралізуючи кислоту та гіркоту кавових зерен.

Кленовий. Він має трохи солодкуватий і легкий присмак. Завжди органічно доповнює еспресо, капучино та лате.

Кокос. Кокосовий сироп робить навіть саму гірку каву більш м'якою і приємною. Кава з кокосом дуже ніжна і трохи тропічна.

Мигдаль. Мигдальний сироп з ледь вловимими гіркими нотками. Він зробить будь-яку каву вишуканою.

Крім цих сиропів, в каву можна додавати Бейліс, Гренадин, Полуницю, Журавлину, Каштан, Корицю та інші. Смак кожної людини індивідуальний, тому ви без зусиль зможете вибрати своє ідеальне доповнення до улюбленого напою із 60 смаків сиропів Sweet Madam.

СКІЛЬКИ ДОДАВАТИ СИРОПУ ДО КАВИ

Досвідчені бариста рекомендують дотримуватися таких пропорцій: 5 мл. сиропу додається до 50 мл. готового напою. В кавовий коктейль, в якому присутні й інші інгредієнти, сироп додається з урахуванням загального обсягу продукту. У напоях з молоком припускається додавання до 15 мл. на 250 мл.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ВИДІВ КАВИ


• Еспресо (50 мл.) – 5 мл.;

• Американо (100-180 мл.) – 10 мл.;

• Капучино (200-250 мл.) – 10-15 мл.;

• Лате (250-340 мл.) – 20 мл.;

• Гарячі або холодні кавові коктейлі (понад 350 мл.) – 25-30 мл.




Солодкості, яку дає сироп, зазвичай буває достатньо, тому напій не вимагає додавання цукру.

Незалежно від цих рекомендацій, яким сиропом поліпшити чашечку кави, вирішує кожен по своєму смаку. Якщо вам захотілося різноманітності і з'явилося бажання спробувати щось нове — сиропи до кави стануть відмінною добавкою до звичного смаку.

1 126 переглядів
bottom of page