top of page

СОЛОНА КАРАМЕЛЬ — СУПЕРЕЧЛИВА СОЛОДКІСТЬ

Вперше для десерту солону карамель використовував П’єр Ерме, приготувавши з неї знамениті тістечка «макарон». Незабаром ідею про поєднання солоного й солодкого в десертах перейняли американські кондитери. Вони почали виготовлення тарталеток з шоколадним кремом і карамеллю.

Масово виробляти таку ексцентричну карамель на кухнях світу стали в 2004 році, після публікації рецепта солоної карамелі в журналі Gourmet. Коли карамель почала свій світовий вояж по кухнях і ресторанам, кожен кулінар застосовував цей інгредієнт на свій смак і розсуд, тому і існує стільки різноманітної продукції з цим видом карамелі.


Зараз солодощі з солоною карамеллю можна знайти буквально всюди: в цукерках, макаронах, тартах, тістечок та інших знаменитих і не дуже десертах. Це і кава з карамеллю, і морозиво, і цукерки з солоно-карамельною начинкою, і шоколад присипаний кристалами солоної карамелі.

Нове слово в застосуванні солоної карамелі — додавання однойменного сиропу в раф-каву. Смак такої кави сам по собі особливий, а з новим компонентом – досить сміливий.


Дивовижно, але і світ алкогольних напоїв не відстає від цієї тенденції. Барний сироп «Солона карамель» широко використовується в простих і складних коктейлях та додає напоям смак і аромат карамельної ласощі зі смаком солоного вітру.

146 переглядів
bottom of page