top of page

СОЛОДКИЙ ДУЕТ: КАВА З СИРОПОМ

Традиційна кава чудова сам по собі, але для додання ефектності смакових відтінків приходять на допомогу солодкі сиропи. Вони допомагають пом'якшити гіркоту кави. Мода на них прийшла з Америки і поступово перекочувала в Європу, де солодка добавка – неодмінний інгредієнт кавових напоїв. Ми вирішили проаналізувати які сиропи краще підходять до кави, скільки їх потрібно додавати і як вони можуть вплинути на смак готової кави?

ОТЖЕ: ЯКІ СИРОПИ ТРАДИЦІЙНО ДОДАЮТЬ ДО КАВИ


Сиропи можна розділити на кілька основних смакових груп.


Традиційні смаки:

Фруктові: Жовтий банан, Полуниця, Малина, Абрикос та ін.

Десертні: Пряник, Тирамісу, Шоколад, Карамель.

Горіхові: Мигдаль, Фісташка, Фундук.

Пряні: Ваніль, Кориця, Імбир, Тархун.

Лікери: Айріш, Амаретто, Бейліс, Піна Колада.


Нетрадиційні смаки:

• Бабл Гам, Гострий, Каштан, Лаванда, Огірок.


Розглянемо популярні сиропи:

Сироп Ваніль — дуже подобається ласунам. Сироп має ніжний, тонкий букет і яскраво виражену солодкість. Він добре пом'якшує міцність і гірчинку кави, при цьому м'яко зберігаючи смак. Тому його поєднують з міцними і гіркими сортами. Аромат ванілі маскує яскраву кислинку, так що і з арабікою він гармонує відмінно. Завдяки тонкому смаку, сироп добре доповнює каву з молоком і морозивом.

Сироп Карамель — володіє тонким смаком, тому його часто беруть для пом'якшення міцного напою, а також для кавових коктейлів. Смак карамелі являється класичною добавкою для кави з молоком, капучіно та еспресо, а також з чистою арабікою.

Сироп Мигдаль — улюбленець солодких коктейлів, він знижує надмірну солодкуватість і підсилює кавову ноту. В натуральний еспресо його використовують для того, щоб підкреслити горіховий післясмак. Мигдальний аромат прекрасно поєднується з американськими сумішами зерен і чистою арабікою, він акцентує фруктову кислинку, характерну для цих сортів.

Сироп Шоколад — головний друг кави. Вони створюють ідеальне смакове поєднання, тому сироп Шоколад додають, щоб глибше розкрити букет натурального напою або надати нову виразність кавовим коктейлям. Шоколадний аромат часто супроводжує рецепти кави з коньяком, лікером або іншим міцним алкоголем.

СКІЛЬКИ ДОДАВАТИ СИРОПУ ДО КАВИ?

Пропорції кави з сиропом кожен вибирає за власними уподобаннями. Але, на підставі порад від відомих бариста, ми рекомендуємо спробувати наступне співвідношення: на кожні 50 міліграм готового напою береться одна чайна ложка сиропу. Ласуни можуть сміливо збільшувати порцію сиропу вдвічі.

265 переглядів
bottom of page