top of page

ГАРЯЧІ НАПОЇ ДЛЯ ЗИМИ: ЗІГРІВАЄМОСЬ ЗІ СМАКОМ!

Оновлено: 19 січ. 2021 р.

Що п'ють взимку, щоб зігрітися і підняти настрій? Коли морозно, популярним в цей період стає гарячий напій, з ним приємно зігріватися на дивані або веселитися в компанії друзів. Кава, гарячий шоколад, чай з прянощами, глінтвейн і пунш — це все звучить так смачно, що не можна не спробувати!

ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД

Гарячий шоколад — класичний американський напій, складається з розтопленого шоколаду або какао-порошку, гарячого молока або води і, часто, цукру або сиропу. Гарячий шоколад на основі розтопленого шоколаду називають питним шоколадом: він менш солодкий і дуже густий.

Гарячий шоколад був культовим напоєм ацтеків близько 2000 років тому: вони розтирали зерна какао з водою, кукурудзяними зернами, перцем чилі та іншими компонентами, пили холодним. Це був пряний і досить гіркий напій.

Солодкий і смачний гарячий шоколад, який став популярним серед знаті всієї Європи, придумали в XVII столітті в Англії. Винайшов його президент Королівського Коледжу Лікарів, Ганс Слоун. Під час поїздки на Ямайку він спробував шоколад і знайшов його більш смачним, якщо додати трохи теплого молока. Перший «Будинок Шоколаду» відкрили в 1657-му році і продавали тільки дуже багатим людям.

Сьогодні гарячий шоколад популярний у всьому світі. Приготуйте чашечку з улюбленим сиропом з нашої колекції!

ІРЛАНДСЬКА КАВА З ВЕРШКАМИ

Сучасний рецепт Айриш кави — це гаряча кава, ірландський віскі з коричневим цукром, і обов'язково вершки поверх напою. Їх не збивають, а акуратно виливають.

Цей напій існує майже сто років: він був винайдений і названий Джо Шериданом (Ірландія). Взимку 40-х ХХ століття, в своєму готелі він додав віскі до кави, щоб зігріти відвідувачів. На питання, що ж їм подали, була отримана відповідь: «Це — ірландська кава».

У США напій прийшов тільки в у другій половині ХХ сторіччя, коли письменник і мандрівник Стентон Делаплейн посмакував його в Ірландії, та спробував відновити рецепт в улюбленому барі в Сан-Франциско. Тільки тепер в кави додавали не тільки віскі, а й вершки, які не повинні тонути завдяки з'єднанню рому і цукру.

ГАРЯЧИЙ ПУНШ

Пунш — урочисте частування для вечірок, де його подають в спеціальних широких мисках для пуншу. Слово «пунш» прийшло з санскриту, і означає «п'ять», так як напій традиційно готують з п'яти компонентів: алкоголь, цукор, лимон, вода, чай або спеції.

Моряки і найманці Британської Ост-індійської кампанії привезли його з Індії до Британії на початку XVII століття. Звідти він поширився по Європі. У той час пунш робили на основі вина або бренді, і трохи пізніше почали готувати на основі ямайського рому.

Сьогодні варіантів пуншу величезна кількість: безалкогольні на фруктовому соку, південний пунш на бурбоні, пунш в чашках з джином, сидр, вина, з лікером на фруктовому соку, ромові і багато інших.

Гарячий пунш — це особливий зимовий напій, багатий вітамінами і ароматами анісу, кориці, імбиру і мускатного горіха. Його традиційно п'ють британці під час свят і не тільки.

ГЛІНТВЕЙН

Глінтвейн — гарячий алкогольний напій, який виготовляють із суміші вина, цукру або меду з прянощами. Глінтвейн є традиційним зимовим напоєм у країнах Європи.

Змішувати червоне вино з фруктами, прянощами і медом почали стародавні римляни. У Римі білі і червоні вина були продуктами масового вживання, які експортували в усі куточки імперії в амфорах і бочках. Для додання напою більш складного смаку і можливості консервувати на довгі роки, в вино додавали воду і прянощі. Перед подачею, особливо взимку, вина підігрівали в судинах і пропускали через бронзові сита, щоб очистити від спецій і домішок. Вино зі спеціями, наприклад, з пелюстками фіалок або троянд, листям алое, ялівцем, лавровим листям, м'ятою, фенхелем, медом, цінувалися в давньоримської медицині.

Один з основних способів готування глінтвейну: його роблять за допомогою нагрівання вина разом із цукром і прянощами. Нагрівання відбувається на середньому вогні з періодичним помішуванням, після чого потрібно дати глінтвейну настоятися під кришкою, аромат спецій розкривається поступово. Глінтвейн до кипіння не доводиться. Як правило, у глінтвейн додають корицю, гвоздику, лимонну цедру, аніс, мед, імбир. Можуть бути використані чорний перець, духмяний перець, лавровий лист, кардамон. Також можуть бути додані яблука, родзинки, горіхи.

 

До улюблених напоїв найкращі і смачні сиропи!

https://www.sweet-madam.ua/bar-syrup

358 переглядів
bottom of page