top of page

AMARETTO — AMARO І AMORE. ТРОХИ ГІРКИЙ ЯК ЛЮБОВ.

Сироп Amaretto — приготовлений, зберігаючи традиційний смак, який нагадує марципан, впізнаваний за смаком мигдалю та ванілі. Він чудово взаємодіє з кавою і кавовими колабораціями, який безумовно можна застосувати для створення численних коктейлів, не тільки гарячих, але і прохолодних.

ПОХОДЖЕННЯ НАЗВИ

#Amaretto походить від скорочення «amaro», італійського слова «гіркий», що відсилає до гіркого мигдалю (mandorla amara), такого важливого для смакового балансу.

Але, деякі стверджують, що назва означає «трохи гіркий», в той час як інші говорять, що amaretto — це поєднання amaro (гіркий) і amore (любов).


НЕВЕЛИЧКА ІСТОРІЯ

Про, можливе, походження амаретто існує легенда. У місті Саронно на північному заході Італії, більше 500 років тому, помічнику Леонардо да Вінчі було доручено зробити фреску Діви Марії в церкві. Вибравши в якості моделі місцеву дівчину, вона була настільки рада, що вирішила віддячити подарунком: настоявши бренді на абрикосових кісточках. Так і з'явилася легендарна перша пляшка амаретто :)


РЕЦЕПТ КОКТЕЙЛЮ АМАРЕТТО АЙС ЛАТТЕ

Інгредієнти:

Шоколадний лікер – 15 мл.

Охолоджений еспресо – 15 мл.

Молоко – 120 мл.

Збиті вершки – 1 шт.


У охолоджений келих налийте хаотично #сироп #Амаретто. У шейкері з льодом збовтайте шоколадний лікер, охолоджений еспресо і молоко. Перелийте через стрейнер вміст шейкера в келих. Прикрасити збитими вершками і топінгом Шоколад.

Придбати приголомшливий сироп Amaretto можна в нашому інтернет-магазині в будь-який час!



 
90 переглядів
bottom of page