ІСТОРІЯ КОКТЕЙЛЮ "МОХІТО"

Оновлено: 10 черв 2019 р.

«Мохіто» (ісп. Mojito) з’явився на острові Куба — коктейль на основі світлого рому і листя м’яти. За часів, коли на острові не було видатних барменів, американські майстри змішування коктейлів кинулися на заробітки з США (на той момент в США діяв «сухий закон»). Тому, цей напій прийшов до нас з Куби, і знайшов свою популярність у 80-х роках ХХ століття.



Про етимологію назви «мохіто» існує дві легенди: перша свідчить, що слово походить від іспанського слова Mojo (мохо, mojito – зменшувально), де «мохо» – соус, в яких входять часник, перець, лимонний сік, рослинне масло, зелень; друга легенда стверджує, що мохіто – це змінене мохадіто (ісп. Mojadito), що означає «трішки вологий».


Існує два види коктейлю «Мохіто»: алкогольний та безалкогольний.


Алкогольний «Мохіто» традиційно складається з п’яти інгредієнтів: ром, цукор, лайм, газована вода і м'ята. Об'єднання освіжаючого цитруса з м'ятою, які, додавалися в ром, щоб приглушити міцність останнього, зробила цей коктейль одним з найпопулярніших літніх напоїв.


Зараз цей коктейль входить в десятку найзнаменитіших напоїв світу і гідно займає перше місце серед літніх напоїв.


У нашій країні не знайдеться жодного бару, де б не подавали «Мохіто». Втім, цей літній напій можна приготувати цілком самостійно. Все що необхідно — це високий стакан, доверху заповнений колотою крихтою льоду, пару гілочок м’яти, 15 мл. цукрового сиропу зі смаком «Мохіто», сік одного лайма, 20 мл. содової і 50 мл. рому. Залишилося тільки розім'яти м'яту, додати інші інгредієнти, змішати і насолоджуватися!


У безалкогольному «Мохіто» ром замінюють на воду з тростинним коричневим цукром.