УЛЮБЛЕНИЙ І СТАРОДАВНІЙ ГОГОЛЬ-МОГОЛЬ!

Гоголь-моголь: цьому напою, на основі сирих яєць, вже багато сотень років. У різних країнах назва яєчно-цукрового коктейлю звучить по-різному: hugger-mugger англійською, kogel-mogel по-польськи, а німці кажуть — kuddelmuddel. Згідно Вікіпедії: гоголь-моголь — десерт з яєць. Страва готується з яєчних жовтків, розтертих з цукром та невеликою кількістю рому чи коньяку, однак може готуватися і без алкоголю. Існує безліч рецептів страви, які, крім вищенаведених основних, містять й інші інгредієнти — сироп, шоколад, фруктовий сік, полуницю тощо.

Так звідки взявся гоголь-моголь? Найбільш популярна легенда виникнення гоголь-моголя приписує авторство кантору Гогель, який в один не самий вдалий для себе день втратив голос. І щоб скоріше повернути собі здатність співати, він збив жовтки свіжих яєць з сіллю і цукром, додав в нього хліб і випив напій, який відразу полегшив нездужання. Також вважають, що гоголь-моголь придумав кондитер Манфред Кекенбауер під час експериментів з консервування солодощів, а патент на його масове виробництво придбав один відомий харчовий концерн за півтора мільйона марок.