СОЛОДКИЙ ДУЕТ: КАВА З СИРОПОМ

Традиційна кава чудова сам по собі, але для додання ефектності смакових відтінків приходять на допомогу солодкі сиропи. Вони допомагають пом'якшити гіркоту кави. Мода на них прийшла з Америки і поступово перекочувала в Європу, де солодка добавка – неодмінний інгредієнт кавових напоїв. Ми вирішили проаналізувати які сиропи краще підходять до кави, скільки їх потрібно додавати і як вони можуть вплинути на смак готової кави?

ОТЖЕ: ЯКІ СИРОПИ ТРАДИЦІЙНО ДОДАЮТЬ ДО КАВИ


Сиропи можна розділити на кілька основних смакових груп.


Традиційні смаки:

Фруктові: Жовтий банан, Полуниця, Малина, Абрикос та ін.

Десертні: Пряник, Тирамісу, Шоколад, Карамель.

Горіхові: Мигдаль, Фісташка, Фундук.

Пряні: Ваніль, Кориця, Імбир, Тархун.

Лікери: Айріш, Амаретто, Бейліс, Піна Колада.


Нетрадиційні смаки:

• Бабл Гам, Гострий, Каштан, Лаванда, Огірок.


Розглянемо популярні сиропи:

Сироп Ваніль — дуже подобається ласунам. Сироп має ніжний, тонкий букет і яскраво виражену солодкість. Він добре пом'якшує міцність і гірчинку кави, при цьому м'яко зберігаючи смак. Тому його поєднують з міцними і гіркими сортами. Аромат ванілі маскує яскраву кислинку, так що і з арабікою він гармонує відмінно. Завдяки тонкому смаку, сироп добре доповнює каву з молоком і морозивом.

Сироп Карамель — володіє тонким смаком,