Барний сироп Гренадін – прекрасно поєднується з багатьма напоями. Додаючи в різні коктейлі можна отримати абсолютно незвичайні смакові конструкції. Сироп Гренадін має насичений червоний або глибоко яскраво–червоний колір. У нього велика щільність, м’який солодкий смак.
1. ТЕКІЛА САНРАЙЗ (TEQUILA SUNRISE)
Коктейль придуманий на кордоні Мексики і США. Своїм виглядом нагадує прекрасний схід сонця. Популярним рецепт коктейлю став завдяки групі «The Rolling Stones». Вважається одним з найвідоміших коктейлів з текілою і гренадином.
Інгредієнти: срібна текіла – 45 мл.; сік апельсина – 90 мл.; барний сироп
«Гренадін» – 15 мл.; лід в кубиках.
Приготування: наповнити високий стакан льодом, додати текілу і сік апельсина. По центру келиха акуратно додати сироп «Гренадін» і перемішати.
2. ВЕСЕЛКА (RAINBOW)
Яскравий коктейль з м’яким смаком, який користується популярністю в Європі.
Інгредієнти: горілка – 50 мл.; лікер «Малібу» – 30 мл.; лікер Блю Кюрасао – 20 мл.; барний сироп «Гренадін» – 20 мл.; сік апельсина – 150 мл.
Приготування: на дно високого келиха додати сироп «Гренадін», потім неспішно влити апельсиновий сік. Змішати в шейкері лікери Малібу/Блю Кюрасао, колотий лід і горілку. Акуратно процідити суміш через ситечко в келих. Не перемішувати.
3. ПУНШ ПЛАНТАТОРА (PLANTER’S PUNCH)
Освіжаючий ямайський коктейль з ромом і сиропом «Гренадін». Перша зафіксована згадка рецепта зустрічається в газеті «New-York Times» за 1908 рік.
Інгредієнти: темний ром – 45 мл.; сік апельсина – 35 мл.; сік ананаса – 35 мл.; сік лимона – 20 мл.; барний сироп «Гренадін» – 20 мл.; біттер Amargo de Angostura – 4-6 крапель (за смаком, але не обов’язково).
Приготування: високий келих наповнити кубиками льоду і змішати в шейкері з льодом – ром, соки та сироп «Гренадін». Перелити суміш з шейкера через ситечко в келих. Зверху напою додати невеликий колотий лід і Amargo de Angostura.
4. БАГАМА МАМА (BAHAMA MAMA)
За однією з популярних версій цей коктейль названий на честь пісні групи Boney M «Bahama Mama» в 1979 році. У пісні розповідається про матусю з Багамських островів, яка не може видати заміж шість дочок)))).
Інгредієнти: світлий ром – 30 мл.; лікер «Малібу» – 30 мл.; темний ром – 15 мл.; сік ананаса – 60 мл.; сік апельсина – 60 мл.; барний сироп «Гренадін» – 1-3 краплі; лід в кубиках – 150 гр.
Приготування: помістити всі інгредієнти в чашу блендера і збивати до отримання однорідної, снігоподібної консистенції. Перелити суміш в охолоджений високий келих.
5. БЕЛЛІНІ (BELLINI)
Досить простенький коктейль названий на честь знаменитого італійського художника Джованні Белліні, який умів створювати унікальні рожеві відтінки на білому кольорі.
Інгредієнти: персиковий сік – 60 мл.; шампанське – 120 мл.; барний сироп «Гренадін» – 2-3 краплі.
Приготування: охолодити всі інгредієнти. Налити в келих сік і шампанське, додати кілька крапель гренадіна, перемішати.
Comments